Therapeutische Massage Praktijk

Moxa

Moxa therapie is een eeuwenoud onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Moxa, ook wel bekend als bijvoetkruid (artemisia vulgaris), samengeperst vormt een ‘moxa-sigaar’.                                        

Moxa  wordt gebruikt om de acupunctuurpunten te verwarmen, de intense warmte is vergelijkbaar met die van een infrarood lamp. 

De warmte van de moxa dringt diep door tot in de acupunctuurpunten en stimuleert de energiestroom (Qi).

Cupping 

Cupping therapie is een intensieve manier om spierknopen te ontspannen en stagnatie op te heffen. Waar pijn is, is sprake van stagnerende energie. Om de stagnatie op te heffen en de energiestroom weer vrij te laten stromen kunnen cups worden gebruikt.  De therapie heeft een sterke invloed op de huid, spieren, bloedsomloop en het zenuwstelsel.

Cups zijn ronde kunststof bollen die op de huid worden geplaatst en vacuüm worden getrokken. De huid en het bind- en spierweefsel wordt stevig gestimuleerd door het vacuüm. Na de behandeling is een gevoel van ‘meer ruimte’ meestal direct voelbaar, het onderliggende gebied wordt zeer goed doorbloed.

Op de plek waar de cups hebben gestaan kan een beurs gevoel worden ervaren bij aanraking daarnaast kan de huid verkleuren (van licht rood tot diep paars of bruin), hoe donkerder de kleur. De plekken verdwijnen binnen 3-7 dagen.

 

Cupping therapie stimuleert zowel het lymfesysteem als de doorbloeding.

Afvalstoffen worden efficiënter afgevoerd door de stimulatie van beide systemen. Nieuw lymfevocht wordt aangemaakt, weefsels worden beter gevoed en het immuunsysteem wordt versterkt.

Daarnaast wordt het bloed gezuiverd. Het vacuüm van de cupping zorgt ervoor dat dieper gelegen stagnatie naar de oppervlakte komt, rode en witte bloedcellen worden extra aangemaakt om de afvalstoffen af te kunnen voeren. 

 

Een zachtere vorm van cupping wordt gebruikt in de vorm van bindweefselmassage. Met gebruik van olie en een licht vacuüm wordt de cup over de huid gemasseerd in de richting van het spierverloop. Door deze massage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefsel verhardingen verzacht.